Lampaat

Kesälampaat

Olemme siirtämässä lammastaloutta luomutuotantoon ja kesälammastoiminta vuokralampaiden osalta on sen vuoksi tauolla. Lampaiden myyminen kesälampaiksi onnistuu kyllä!

Meiltä voit vuokrata lampaita kesäksi. Vuokrausjakson pituus riippuu omasta toiveestanne sekä käytettävissä olevan laitumen koosta ja kunnosta. Kesälampaiden vuokrahinta on 250€+alv. 24% / 3-5 lammasta. Kuljetuskustannukset lisätään hintaan. Hinta sisältää suolakiven ja kivennäisen.

Vuokraajan tehtävänä on huolehtia muusta ruokinnasta (esim. lisäheinä, mikäli käytössä oleva laidun ei riitä), vedestä, päivittäisestä valvonnasta ja laidunalueen aitauksesta, sekä mahdollisesti tarvittavasta sääsuojasta. Tautiriskin minimoimiseksi lampaat eivät saa vuokrausjakson aikana olla tekemisissä muiden lampaiden tai vuohien kanssa. Koska lammas on laumaeläin, vuokraamme aina vähintään 3 lammasta samaan kohteeseen.

Lampaisiin liittyvää eläinsuojelulainsäädäntöä on luettavissa täältä: https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/tietoa-meista/asiointi/oppaat-ja-lomakkeet/viljelijat/elainten-pito/elainten-suojelu-ja-kuljetus/lammas-elainsuojelulainsaadantoa-koottuna.pdf

Lampaiden myynti

Lampaita ja karitsoita myydään vain lampaidenpitäjäksi rekisteröityneille ostajille. Rekisteröitymisen voi suorittaa kunnan maaseutusihteerin luona tai ottamalla yhteyttä Lammas- ja vuohirekisteriin.

Lampaiden myyntihinnat:

Uuhikaritsa 180€+alv. 24%

Pässikaritsa 250€+alv. 24%